Příležitost ke změně: Listové šátečky se žampióny a tofu
20. 09. 2018Vážení přátelé vědomého vaření, dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na plněné šátečky naslano. Budeme rádi za vaše sdílené zkušenosti, jak se Vám šátečky povedly a jak Vám chutnaly.
Petr a Ewa také pořádají kurzy vědomého vaření pro jednotlivce i skupiny, vaří na společenských i soukromých akcích. Pokud byste měli zájem, neváhejte je kontaktovat na jejich pagini sau pe FB.
Recept: Listové šátečky se žampióny a tofu
Suroviny těsto:
- Těsto listové 275g – plát o velikosti: 24x40cm – 15 ks 8x8cm
Suroviny plnící směs:
- Žampióny čerstvé 250 g (očistit, nakrájet)
- Tofu uzené 100 g (nastrouhat na jemno)
- Olej slunečnicový 4 PL
- Cibule velká 1 ks (nakrájet na kostičky)
- Sůl mořská 0,25 ČL
- Pepř černý mletý 1 špetka
- Kmín drcený 0,5 ČL
- Slaná voda (veganská verze)
- vejce (vegetariánská verze) na potření šátečků před pečením
Pečeme v troubě na 220 st cca 15-20 min do zlatova.
Vysvětlivky: ČL = čajová lžička, PL = Polévková lžíce
Metodă:
Žampiony si očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Připravíme si tofu (může být i uzené) a nastrouháme ho na jemno. Do hrnce dáme olej a osmažíme cibulku do zlatova. Osolíme a přidáme žampiony. Promícháme. Přidáme drcený kmín a tofu. Vše dusíme a poté necháme směs vystydnout.
Těsto si rozkrájíme na čtverečky. Do středu čverečku dáme náplň a přitiskneme. Spojíme slanou vodou (v neveganské verzi lze vajíčkem). Spojíme rohy a vytvoříme šáteček. Troubu si rozpálíme na 220 stupňů. Pečeme 15 – 20 minut.