Oportunitate de schimbare: Spaghete Bolognese
24. 10. 2018Vážení přátelé vědomého vaření, dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na boloňské špagety. Tímto ze srdce rádi plníme přání našeho kamaráda Sueneého. Napište nám vaše zkušenosti, jak jste si pochutnali.
Petr și Ewa organizează și cursuri de gătit conștient pentru persoane și grupuri, gătesc pentru evenimente sociale și private. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să nu ezitați să-i contactați la adresa lor pagini sau pe FB.
Recept: Boloňské špagety
Recept na 10-12 porcí
Suroviny pro uvaření sojového granulátu:
- Sojový granulát 1 balení 150 g
- Česnek 3 str (prolisovat nebo krájet na drobno)
- Shoyu omáčka 3 PL
- Sůl kuchyňská 0,5 ČL
- Vegeta bez glutanu 2 PL
- Voda pitná 1,5 l
Ostatní suroviny na omáčku:
- Cibule střední 8ks (nakrájená na kostičky)
- Sůl kuchyňská 0,5 ČL
- Mrkev 6ks (nastrouhaná na hrubo)
- Rajčatový protlak 3ks po 140g
- Rajčata ve vlastní šťávě 2ks po 400g
- Česnek 4 str (prolisovat nebo krájet na drobno)
- Bazalka sušená 3 PL
- Ulei de floarea soarelui 14 linguri
Semolinové špagety 850g
Doba přípravy: cca 40 min
Explicații: ČL = linguriță, PL = lingură de supă
Metodă:
Vyrobíme si sójový granulát (granulát zalijeme vodou a vaříme až do vyvaření vody, dochutíme.., vymačkáme přebytečnou vodu). Nakrájíme cibulku na kostičky, nastouháme si mrkev na hrubo na struhadle. Rozpálíme olej a dáme smažit cibulku. Připravíme si omáčku: Sekaná rajčata ve vlastní šťávě, smícháme všechny suroviny. Připravíme si omáčku, dochutíme dle své chuti.
Ewa și Petr urează tuturor poftă bună